haber

Üniversitemiz Bünyesinde Doktora yapan öğrencilere ilk kez 100/2000 YÖK Doktora Bursu verilmeye başlanmıştır.

• 15 Nisan 2019

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 100/2000 YÖK Doktora Burs Programı kapsamında 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminde Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüne 3 kontenjan tahsis etmiş olup,  Enstitümüzce YÖK Doktora bursu için başvurular kabul edilmiş ve 3 öğrenci burs alamaya hak kazanmıştır. Böylelikle Iğdır Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretimde yeni bir başarıya daha imza atmış ve kalitesini bir kat daha arttırmıştır. Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hâlihazırda 5 doktora programının olduğunu ve önümüzdeki yıllarda farklı doktora programlarında da 100/2000 YÖK Doktora Burs Programları için müracaatların olunacağını ifade etmiştir. Rektör ALMA, mevcut bu müracaatlarla Iğdır Üniversitesi bünyesinde hem doktora bursu alan öğrenci sayılarının artacağını hem de doktora eğitiminde kalitenin her geçen yıl daha fazla yükseleceğini belirtmiştir.